Во последните години, бројот на организациите кои применуваат ISO стандарди во своето работење е пораснат за повеќе од 50%. Овие бројки сугерираат дека постои широко верување во придобивките од ISO сертификатот.

Кои се тие придобивки?

  1. Полесно идентификување на ризиците и можностите
  2. Спречување на повторно појавување на исти проблеми
  3. Навремено откривање и намалување на трошоците
  4. Подобрување на перформансите на вработените
  5. Зголемување на приходите од продажбата.

Експерт за стандардизација

Закажете консултација и добијте одговор на секое прашање!

Published On: March 18th, 2024 / Categories: Новости, Општо /

Претплатете се за новости!

Искористете ја оваа можност да ги добивате најновите вести од областа на ИСО стандардите.

Со праќањето потврдувате дека се согласувате со нашата Политика на приватност.