Новости

10.05.2023

Бидете дел од нашата мрежа на продажни агенти!

Станете дел од нашата мрежа на продажни агенти! Бараме квалитетни луѓе со и без искуство во продажба, кои се самоиницијативни, мотивирани, организирани и тимски играчи. Доколку се препознавате во овој профил слободно контактирајте нè. Нудиме флексибилно работно време и работа од дома, како и обуки за запознавање со Исо стандардите. Исто така во рамки на […]

Прочитај повеќе

08.11.2022

Како ISO сертификацијата помага во градењето на имиџ на брендот?

ISO сертификацијата е витален услов за организациите да останат конкурентни во сложениот деловен свет. Исо сертификатите им помагаат на компаниите да ги покажат своите способности за производство на квалитетни производи, ги подобруваат постоечките деловни процеси и овозможуваат поголема усогласеност со државните закони и регулативи. ISO сертификацијата помага во стандардизирање на деловните операции и одржување на […]

Прочитај повеќе

08.11.2022

Која е целта на системот за управување со животната средина?

Системот за управување со животната средина е суштински систем поставен за бизнисите да се однесуваат на еколошки начин.  Во оваа статија ќе објасниме кои се клучните карактеристики на системот за управување со животната средина, кој треба да го има и зошто тие се важни. Исто како што организациите имаат системи за управување со финансиите, персоналот, […]

Прочитај повеќе

08.11.2022

Исо стандардите и е-трговијата

Меѓународните стандарди создаваат чувство на доверба и сигурност кај потрошувачите.  Сертификацијата за ISO стандард може да биде одлична за е-трговците полесно да се пробијат на меѓународниот, па дури и на глобалниот пазар. Со помош на ISO-сертификација овие компании ни покажуваат како да ги усогласиме нашите производи/услуги со оние на глобалниот пазар со меѓународните стандарди. За […]

Прочитај повеќе

21.06.2022

ISO 9001:2015 и новиот модул за размислување заосновано врз ризик

Сертификатот ISO 9001:2015 е најбараниот и еден од најкористените ISO стандарди. Се повеќе и повеќе компании на глобално ниво почнуваат да го користат овој тип на стандарди со цел да го подобрат квалитетот на крајниот продукт или услуга. Во различни  сектори и организации во Македонија, системот за управување со квалитет е од голема корист и […]

Прочитај повеќе

09.03.2020

ISO стандардите во градежната индустрија: Кои се придобивките?

Урбанизацијата и поголемата населеност во градовите на светско ниво ја отвора потребата од дополнителни станбени објекти. Градежната индустрија е во подем на глобално ниво. Во нашата држава рапидно расте бројот на нови градби во поголемите градови со што  потребата од усогласеност со меѓународни стандарди за да објектите бидат безбедни за користење станува сѐ поизразита.   […]

Прочитај повеќе

14.02.2020

Започна соработката на ИСО Консалтинг со првиот ИСО регистар во Македонија

Последните истражувања покажуваат дека животниот век на компаниите сѐ повеќе се намалува. Главните причини за ова се појавата на нови технологии, економски шокови или пак одредени практики на моќните конкуренти и неможноста компаниите да се подготват за идните предизвици. Ова го издигнува прашањето: Како некои компании опстојуваат со децении во средина која рапидно се менува? […]

Прочитај повеќе

05.02.2020

ISO:14001: Преку грижа за животната средина до зголемен кредибилитет на вашата компанија

Во последните неколку години, повеќе од било кога сме изложени на информации за глобалното уништување на животната средина и сите негативни ефекти кои би следеле како резултат на несовесно однесување. Иако светот не може да влијае врз текот на природните несреќи, сепак може преку своите постапки да спречи дополнително експлоатирање и уништување на средината. За […]

Прочитај повеќе

21.01.2020

Со имплементација на ISO стандардите до поуспешна 2020 година

Кога нештата не функционираат како што би требало, значи дека недостасуваат стандарди. Во секој аспект од нашето живеење, стандардите се потребни за да креираме пофункционално општество и квалитетна животна средина. Кога станува збор за бизнис светот, стандардите кои креираат раст и ги носат овие резултати, наречени се ISO стандарди. Денес, повеќе од било кога, имплементирани […]

Прочитај повеќе
iso-standardi-mk

07.01.2020

ISO стандарди во Македонија

Во Македонија се забележува тенденција на прифаќање и воведување на ISO стандарди во институциите. Се` почесто сме сведоци како организациите почнуваат да обрнуваат внимание на работењето по меѓународни стандарди. Владата на Република Македонија, уште пред една година донесе одлука за имплементирање на ISO стандард за квалитет во јавната администрација, а тоа е направено и во […]

Прочитај повеќе
10-pridobivki-od-voveduvanje-iso-standardi

05.01.2020

10 придобивки од воведување на ISO стандард

ISO стандардите обезбедуваат широка палета на придобивки од економски, технолошки и општествен аспект. За да ги согледаме, во продолжение претставуваме 10 конкретни придобивки од воведување на ISO стандарди:   1. ISO стандардите им овозможуваат на бизнисите да се пробијат на пазарите ширум светот, благодарение на меѓународната прифатеност на овие стандарди. 2. На оние кои се […]

Прочитај повеќе

11.12.2019

Што се ISO стандарди и зошто е важно да ги имплементирате во вашата компанија?

Во хаотична средина како глобалниот пазар неизбежно е да се воспостават стандарди при работењето, за сите процеси да функционираат усогласено. Во спротивно, би било тешко да се одржи конзистентност и квалитет во разните индустрии. Она што помага да се одржи едно рамномерно ниво се меѓународните стандарди, а името на организацијата која ги поставува е ISO […]

Прочитај повеќе