Како што технологијата се развива и подобрува, безбедноста на информациите станува сè повеќе важна за компаниите.

Со спроведување на безбедносните контроли на стандардот, организациите можат да го намалат ризикот од протекување на податоците, што може да доведе до финансиски загуби, штета на угледот и финансиски казни.

Сертификатот ISO 27001 може да им помогне на организациите да се усогласат со релевантните закони и прописи за заштита на податоците, како што е Општата регулатива за заштита на податоците (GDPR).

Експерт за стандардизација

Закажете консултација и добијте одговор на секое прашање!

Published On: March 18th, 2024 / Categories: ISO 27001, Заштита на податоци /

Претплатете се за новости!

Искористете ја оваа можност да ги добивате најновите вести од областа на ИСО стандардите.

Со праќањето потврдувате дека се согласувате со нашата Политика на приватност.